loftmaling
Posted By admin Posted On

Loftmaling: essentielt, men glemt


Lofter er ofte et af de mest oversete området i et hjem, når det kommer til maleprojekter. Mens mange hjem har lofter, der er malet i lysere farver, såsom traditionelle hvide, er der mange andre husejere, der vælger at prøve nye farver. Uanset om du maler hele dit hjem eller en del af det, er der masser af beslutninger, du bliver nødt til at tage, inklusive de farver og den finish, du foretrækker. Et spørgsmål, der kan komme i tankerne under en renovering er, om du brug for at male loftet, mens du maler væggene. Hvis du nymalede vægge får dit loft til at se kedeligt ud eller hvis dine hvide lofter ser gule ud over tid, er det bestemt vigtigt at medtage loftet i dit maleriprojekt.

En mulighed

Der er absolut intet galt med at male loft hvidt. Det er den mest anvendte farve til lofter, men det også den mest sikre skygge at bruge. Faktisk, hvis du har valgt dristige, lyse farver til væggene, opvejer et hvidt loft pænt de intense vægfarver, hvilket får dit værelse til at se stilfuldt ud. Men hvis du leder efter en nye måde at tilføje kant eller karakter til dit værelse, er det tid til at tænke på at male dit loft i en anden skygge end hvid. Du kan se flere farver på www.maling.dk.

Overvejelser

Nogle ting, at overveje inkluderer nogle af disse. Valg af de rigtige nuancer. Troen på, at lysere farver får et rum til at se større ud, er sandt, når det kommer til vægfarver, men gælder nødvendigvis ikke lofter. Udforsk nogle af disse ukonventionelle muligheder: Hvis dit værelse får masser af naturligt lys, skal du overveje farver som en lyseblå, lyserød eller en pastel gul, der vil skabe en luftig følelse, når det dagslys springer ind. Hvis dit værelse hovedsageligt er oplyst med stearinlys eller lamper, skal du overveje dristige nuancer som en rød eller brun, der giver en varm, rig glød. For et mere omsluttende udseende, prøv et monokromatisk farveskema.

maling af loft

Hvorfor?

Vægfarver er de mest omtalte, når det drejer sig om, hvordan man påvirker det visuelle rum, men loftets farve kan have lige så stor indflydelse på, hvor stort eller intimt dit værelse føles. Det handler om at drage fordel af optisk illusion. Et velkendt designtip er, at lysere farver tiltrækker din opmærksomhed, fordi de reflekterer lys, men mørkere farver absorberer lys og har en tendens til at aflede opmærksomheden tilbage til de lysere farver- Så selvom det ofte er knyttet til vægfarve, kan det have en lignende og dramatisk effekt, når det påføres på lofter. Rum med lavere, lysere malede lofter trækker din opmærksomhed opad og får rummet til at se større ud, og værelse med højt til loftet i en mørkere skygge hjælper rummet med at føles hyggeligere. Kontrasten mellem lyse vægge og et mørkt loft – eller omvendt – vil også skabe en slående og markant kontrast. Eller du kan prøve at male dit loft i samme malingsfarve for at få rummet til at føles mere rummeligt og åbent.