daybed
Posted By admin Posted On

Er daybeds behagelige at sove på og sidde på?


Hvis du overvejer at købe en ny daybed og ikke er sikker på, om det er det rigtige valg, er dette den rigtige artikel for dig. Vi undersøger nemlig, hvor behagelig en daybed er – både i forhold til at sove på og sidde på. Så hvis du gerne vil vide mere om dette, skal du læse med her!

Er daybeds behagelige at sove på?

Overfladen på en daybed er flad, ligesom en madras på en seng, så forskellen mellem komforten på en seng og en daybed er minimal og afhænger mere af madrassen end selve daybeden.

Du kan lægge en god madras på en smuk daybed, og du vil sove som en baby. Omvendt, hvis du lægger en dårlig madras på en god daybed, er det bestemt ikke noget at råbe hurra for.

For så vidt angår daybeden er der et par ting, der skal overvejes for at sikre, at den er behagelig at sove på, som vi vil komme ind på herunder.

1. Størrelse

Sørg for, at selve daybeden er mindst en dobbelt størrelse, så den ikke bliver for lille. Hvis det er en for smal daybed, vil den gennemsnitlige person finde det lidt for smalt til at sove behageligt.

2. Vægtkapacitet

Jo højere vægtkapaciteten er, desto mindre sandsynligt vil daybeden rykke sig eller føles spinkel. Det kan gøre enhver seng ganske ubehagelig, hvis det føles, som om den kommer til at falde fra hinanden hver gang, du bevæger dig.

3. Metal vs træ

Træ kan til tider være knirkende, men det er ofte mere robust end metal. Hvis du virkelig vil have din daybed til at se ud og føles mere som en seng, er en træramme et godt valg. Disse er dog normalt lidt dyrere.

Er daybeds behagelige at sidde på?

En daybed er længere væk fra en sofa, end det er fra en seng, så det at være en behagelig sofa er den største udfordring, som daybeden står over for. Sørg først og fremmest for, at den er beregnet til voksne og ikke til børn.

Hvis du spekulerer på: “Kan en daybed bruges som en sofa?”, så er der her et par vigtige komfortproblemer, du skal overveje.

1. Den ikke-skrå siddeplads

En rigtig sofa har normalt et skråt siddeområde, der giver dig mulighed for at “læne dig tilbage og slappe af” i form af en chaiselong for eksempel.

Dette har en daybed dog ikke, og du kan hurtigt få en følelse af, at du konstant “glider ned” i sædet, da der ikke er noget, der støtter din numse og holder dig oppe.

Den hurtigste måde at løse problemet på er ved at tilføje fodskamler eller et sofabord, der hæver dine ben og forhindrer dig i at glide ned.

pufs

2. Komfortable armlæn

En anden måde, hvorpå vi holder vores kroppe fra at glide ned, mens vi sidder, er ved at have behagelige armlæn, der støtter os op ved albuen. Vi er sikker på, at du sagtens kan sidde i enhver sofa uden armlæn i kort tid ad gangen, men i lange sessioner foran tv’et vil du gerne have lidt støtte efter et stykke tid for at gøre det mere behageligt for dig.

Hvis din daybed har tynde armlæn af metal, føles den ikke som en sofa, og du skal placere puder over armlænene, hver gang du vil hvile albuen for at gøre det bare en smule komfortabel. Der er dog daybeds med store, komfortable, polstrede armlæn, som vil føles meget lig (hvis ikke mere behagelige end) en superkomfortabel sofa. Så hvis du gerne vil have følelsen af en sofa, skal du altså gå efter dette.