behandling af stress
Posted By admin Posted On

Føler du dig stresset?

Livet vil altid byde på nye udfordringer og hårde tider, men det er vigtigt at huske sig selv på, at man ikke behøver at acceptere denne tilstand uden videre. Det kan være svært at indse, at man har brug for hjælp. For det at række ud efter hjælp kræver indsigt, engagement og villighed, og man skal være nået til et punkt, hvor man ikke længere bare kan fortsætte med at gøre det, man plejer. Derfor er det altså vigtigt at prioritere især sit mentale helbred. Flere og flere mennesker rammes af især stress, og heldigvis kan blandt andet metakognitiv behandling af stress hjælpe på problemet.  

Behandling af stress 

Der findes adskillige tilbud om behandling af stress. Det hænger blandt andet sammen med, at flere og flere sygemeldes med stress, mens man også er blevet bedre til at behandle netop denne lidelse. For eksempel tilbyder www.mariabang.dk behandling af stress ved hjælp af metakognitiv behandling. Metakognitiv behandling går ikke så meget ud på, hvad man tænker, men nærmere om hvordan man tænker. Det handler om at bryde gamle og uhensigtsmæssige tankemønstre, så man får nye redskaber til at håndtere stresstankerne. På den måde skal man altså tage kontrol over sin tankegang, og mange vil opleve hurtige forandringer og forbedringer i deres tilstand. På den måde er metakognitiv behandling meget effektiv, og mange mennesker får stor glæde af den måde at håndtere stress på.  

Hvad er stress? 

Mange af os bruger ordet “stress” som en almindelig ting i hverdagen, men det er faktisk lidt forkert. For almindelig travlhed er ikke lig med stress, idet stress er meget mere alvorligt og har en masse konsekvenser for både det mentale og fysiske helbred. En stresstilstand kan indeholde symptomer som blandt andet hjertebanken, svedeture, søvnproblemer og tanker, der ikke vil høre op. Oftest er det en blanding af mange symptomer, hvilket kan påvirke den ramte utrolig meget i hverdagen. Også for de pårørende kan stress være meget hårdt, og især hukommelsesproblemer kan være svære at håndtere for den enkelte. Stress skal heller ikke forstås som en sygdom, men derimod som en tilstand af ekstrem ubalance og belastning. Generelt kan kroppe også godt modstå kortvarigt stress i enkelte perioder, men hvis stresstilstanden fortsætter, kan det have store konsekvenser for kroppen.  

Ræk ud efter hjælp 

Som sagt kan det føles meget overvældende at skulle række ud efter hjælp til behandling af stress. For nogle mennesker kan det have noget med stolthed at gøre, mens andre generelt helst vil håndtere det hele selv. Det er dog enormt vigtigt at prioritere sit eget velvære, for hvis kroppen og sindet bukker under, så kan man heller ikke lave det arbejde, man i sidste ende stresser så meget over. Det kan udvikle sig til en ond spiral, og derfor er det helt essentielt, at man bryder den i god tid. Man skal hele tiden have fokus på sine egne behov, og man skal huske at lytte til sin egen krop og dens signaler. Oftest har mavefornemmelsen ret. Heldigvis kan man altid finde hjælp til behandling af stress, og mon ikke ens venner og familie også står klar til at hjælpe.