trapper
Posted By admin Posted On

Trip trap trasko køb din trappe her

Trapper har eksisteret siden menneskets oprindelse. De blev anvendt af urmenskerne som et middel til at komme op og ned fra bjerge. Trapper er stadig en vigtig del af mange menneskers hverdag, fordi de gør det nemmere at komme rundt i byerne. Dengang var trapperne skåret ud af stenene i bjerget, eller kommet naturligt efter man havde trådt på et bestemt område nok gange til der opstod naturlige trappetrin. En trappe er altså ikke noget nyt, de har eksisteret i mange år.

De overordnede typer kaldes

Der findes forskellige typer trapper, alt efter hvilken anvendelse de skal have.

Hemsetrappe: Denne type kender vi alle sammen, og navnet forklarer rimelig godt hvad formålet er. Det er en trappe op til hemsen, lige som dengang man var barn og legede.

Ligeløbstrappe: Er en trappe som der forløber sig lige, det vil altså sige at den går lodret fra gulv til næste etage.

Kvartsvingstrappe: Er en trappe som vinkler sig som et kvart sving, dette er et godt valg hvis man skal spare på pladsen. Det gør den ved hjælp af et enkelt højre- eller venstresving.

Spindeltrappe: En spindeltrappe kendetegnes ved at den har et centralt punkt eller anker om man vil, modsat en vindeltrappe. Trappen spinner sig netop ud fra det centrale punkt. Den er oftest også stejlere end almindelige trapper, og sparer meget mere plads ved at fylde mere i diameter end længde.

Vindeltrappe: Denne trappe minder også meget om spindeltrappen, dog uden den centrale pæl til at sno sig om. Derfor snoer den sig lidt mere frit og kræver dermed lidt ekstra plads.

Halvsvingstrapper: Lige som at man har kvartsvingstrapper, har man også halvsvingstrapper. De svinger sig dobbelt så meget som kvartsvingstrapperne, og dermed er de også effektive til at bespare plads.

Lofttrappe: Det ligger nærmest i navnet, men en lofttrappe er en trappe til loftet. Dette er måske ikke nødvendigt for mennesker som der bor i lejlighed. Det er dog aktuelt for mennesker som der bor i huse, rækkehuse, villaer og andre flere etages boliger. Her har man oftest et lagerrum på loftet, som mange mennesker bruger til opbevaring. Der er lidt koldere og det er oftest gemt lidt væk, derfor bruger man en stige til at komme derop.

Dette skal du tænke over

Hvis du vil købe en trappe, er der et par ting, du skal tage stilling til: Skal trappen være af træ, metal eller beton? Skal trappen være overdækket eller ej? Skal der være gelænder på trappen? Trapper er et praktisk middel til at komme op og ned fra et højere sted. De kan være lavet af træ, metal eller beton, alt efter hvilken anvendelse de skal have. Trapperne kan også være overdækkede, hvis man vil undgå at blive fugtig i regnen, eller hvis man vil have et skyggefuldt sted at sidde. Trapper kan også fås med gelænder, hvis man er bange for at falde ned. Det er vigtigt at tage stilling til, hvilken type trappe man ønsker, inden man køber den.