Posted By admin Posted On

Tandlæger er ikke farlige

Hvis man søger på de mest uhyggelige jobtitler, så dukker tandlæger op på alle listerne. Af den ene eller anden årsag, så er folk hunderæd for tandlæger. Det kan være lidt uforståeligt hvorfor. De er jo ikke farlige mennesker og de skal ikke ind og skære dig op og rode rundt inden i dig. De skal bare se ned i din mund. Værre er det ikke. Selvføvgelig, hvis man er en af dem, som er bange for tandlæger, så ved man jo godt hvorfor man er det, men for alle andre kan det være lidt uforstående. Også for tandlægerne selv, især tandlæge Ballerup, som forsøger at rette op på dette billede og virke som et rart sted at være.

Hvem ellers kan passe på dine tænder?

Når man ikke helt forstår eller ved, hvorfor folk i forvejen er bange for dem altså tandlægerne, så kan det være svært at rette op på det. Det kan blive sværere, når det i en større grad, når hænger sammen med det samfundsmæssige billede af tandlæger og ikke specifikke tandlæger, som er det farlige. Folk er ikke nødvendigvis bange for deres egen tandlæge, som de er bange for ideen om den farlige tandlæge.

Men mest af alt, handler det nok om, at det er ubehageligt, at andre har deres hænder nede i din mund og hals. Normalt er det faktisk to mennesker, som skal være nede i din mund, med en masse udstyr. Så kan det blive trættende, og munden kan blive ubehageligt tør mens det hele foregår. Det er en svær proces. Men det er også en nødvendig proces. Hvis tandlægerne kunne undgå at støde dig ubehagelig, så ville de nok gerne det. Men det kan de ikke, for så kan de ikke hjælpe og passe dine tænder. Men tandlæge Ballerup forsøger alligevel at gøre alle omgivelserne behagelige og personalet og deres udadvendte ansigter rare og flinke. Bare tag et kig på deres hjemmeside på https://plus1.dk/klinikker/tandlaege-ballerup/ for at danne dig en ide om det.

Men der er altid plads til forandring

Dog på trods af dette, er der steder, hvor der helt klart kan gøres forbedringer. På trods af at tandlæge Ballerup forsøger at omdanne deres lokaler og venterum til at virke beroligende og dejlige at være i, så er der andre tandlæger, hvor det ikke helt lykkedes så godt. Generelt set hvor tomt og steriliseret det kan se ud, kan lede til ubehag. For eksempel tænk på børnene, som kommer herind. På grund af børns begrænsede hjernekapacitet, så glemmer de nogle gange, hvad der er de laver der. Derfor kan de hurtigt begynde at kede sig og synes at stedet virker lidt som et fængsel!

På samme vis skal tandlægerne tænke sig om, når de opererer på dig. Mange af dem forsøger at føre en samtale, mens de har hænderne nede i din mund, for at berolige dig. Men når de har hænderne så langt nede, kan man ikke svare dem, og så går vi tilbage til at det bliver en ubehagelig situation igen.