Nyt liv til spisestuen med et plankebord
Posted By admin Posted On

Sådan puster du nyt liv i din spisestue

Spisestuen er for mange en stor del af hjemmet – og med god grund. Det er her, vi spiser vores måltider, hygger med familien og generelt skaber en masse minder. Derfor er det også vigtigt, at spisestuen afspejler vores stil og udnytter dens fulde potentiale. Føler du, at din spisestue er gammel og grå, eller ønsker du bare at friske den en smule op? Der er mange måder, hvorpå du kan puste nyt liv i din spisestue. Læs med herunder og få en trin-for-trin guide til, hvordan du kan give din spisestue helt nyt liv. Måske vil du blive overrasket over, hvor enkelt det kan gøres!

Spisebordet

Spisebordet er uden tvivl en stor del af spisestuen. Det er som tidligere nævnt omkring spisebordet, at måltider bliver indtaget, og tusinde af minder bliver skabt med familie, venner og bekendte. Dette er også en af grundene til, at det er yderst vigtigt, at du har et spisebord, der er både praktisk, flot og en del af den generelle stil i hjemmet. Har du eksempelvis en skandinavisk stil, hvor træ er en stor del af indretningen, kan det være en god ide at investere i et plankebord. Der findes et hav af forskellige plankeborde på markedet, som alle har vidt forskellige kvaliteter. Du kan vælge mellem plankeborde i flere forskellige farver, former og størrelser. Måske vil du opleve, at du skal prøve mange forskellige plankeborde, før du finder det helt rette til din spisestue.

Nyt liv til spisestuen med et plankebord

Stolene

Ligesom spisebordet, er stolene en stor del af din spisestue. Det er vigtigt at have stole, der er behagelige at sidde på, som er praktiske og som passer perfekt til spisebordet. Ejer du eksempelvis et plankebord, ville enkle spisebordsstole være ideelle. Farverige og detaljerede stole kan være med til at drage fokus fra spisebordet og resten af spisestuen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge dine stole med omhu!

Væggene

Rigtigt mange har spisestuer, der er korte og aflange. Dette betyder ofte lange, kedelige vægge. For at give spisestuen det helt rigtige udtryk, kan du vælge at fokusere en smule på væggene. På væggene kan du eksempelvis hænge fine billeder, fyldt med en masse minder, et praktisk vægur, der fortæller tiden eller smarte hylder, der kan fyldes med hjemlige detaljer. Nogle vælger sågar at male en væg en anderledes farve, for at skabe en masse spil og detalje. Dette skal man dog være påpasselig med, da mørkere farver har en tendens til at indskærpe rummet og gøre det mindre, end det egentlig er.

Belysningen

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det uhyre vigtigt, at man har fokus på belysningen i spisestuen. I mange tilfælde er det blot belysningen, der skal ændres, for at give spisestuen et friskt og fornyet pust. Rigtigt mange vælger en større spisebordslampe, der kan kaste lys over hele spisestuen og spisebordet. Pas altid på med at vælge lamper med store pærer – dette kan give en ubehagelig belysning, når du sidder omkring spisebordet med dine nære og kære.