Posted By admin Posted On

Har I overvejet en frokostordning?


Et stigende antal virksomheder i Københavnsområdet indfører frokostordninger for deres ansatte. Til stor glæde for alle ansatte og den generelle trivsel på arbejdspladserne. En frokostordning er, for mange, et lyspunkt midt på arbejdsdagen, der bringer en naturlig pause med tid til socialisering og afbræk fra arbejdsgangens talrige pligter og rutiner. En frokostordning medbringer samtidig endorfinudløsende madglæde og mæthed blandt virksomhedens ansatte samt kulinariske sanseoplevelser, der giver energi til at løse komplekse arbejdsopgaver. Nedenfor kan du læse mere om frokostordninger i København og om, hvorfor I bør vælge en ordning hos jer.

En frokostordning styrker sundheden på arbejdspladsen

En frokostordning kan være mange ting. De fleste forbinder formentlig en ordning med bekvemmelighed og et endegyldigt farvel til varme madpakker eller fælleskøleskabe fyldt med rugbrød, remoulade og tandsmør. Et vigtigt element ved frokostordningen er dog, at en frokostordning kan medføre et generelt sundhedsløft ved at tilbyde nærende måltider, der er tilberedt af friske og sunde råvarer. Alt sammen noget der fremmer velvære og trivsel samt bekæmper sygdom på arbejdspladsen. Det sker især igennem bekvemmelighed. Der er nemlig ingen bekymring om pålæg eller holdbarhedsdatoer, hvis I indfører en frokostordning, der dagligt leverer komplette frokosttraktementer, der ikke kræver tilberedning. Således kan I blot sætte jer til bords og nyde både kolde og varme retter. Læs mere om frokostordninger i København på able.dk.

Socialisering over frokost

En fælles frokostordning er, foruden at være bekvemmelig ved at være meget lidt tidskrævende i form af tilberedning og forarbejde, en perfekt anledning til at socialisere på tværs af arbejdspladsen. Det kan, for mange, blive et højdepunkt i løbet af dagen, at man kan holde frokost med sine kollegaer og snakke om løst og fast, eller stort og småt, mens man spiser velsmagende mad. En frokostordning er derfor på mange måder et samlingspunkt, der bringer kollegaer sammen og danner et fællesskab uanset alder, anciennitet og interesser. For mange kan dagens frokost blive et åndehul, men især for nyansatte kan dagens frokost også foranledige snakke om, hvem der står på ski, hvor årets sommerfest afholdes eller om virksomhedens fredagsbar. Det er med andre ord en god og uformel anledning til at komme hinanden ved. Særligt hvis dagens frokost består af en frokostordning, der sikrer mere tid til socialisering og mindre tid til rullepølse og rugklappere.

Hjælp med at bekæmpe madspild

Et tredje og vigtigt argument for at indføre en frokostordning på jeres arbejdsplads er bekæmpelse af madspild. Dels er det med en frokostordning let og overskueligt at bestille den mængde mad, der er behov for, således at I i fællesskab undgår at smide store mængder mad ud. Dels sætter mange leverandører af frokostordninger i København fokus på bekæmpelse af madspild blandt andet ved at tilbyde indsamling af madrester i bioaffaldsspande, som bliver afhentet og transporteret til eksempelvis et biogasanlæg, hvor madresterne bliver omdannet til grøn energi i form af biogas, el eller andet. En frokostordning kan dermed også bidrage til bekæmpelse af madspild og produktion af grøn energi til gavn for både miljø og samfund.