plankeborde
Posted By admin Posted On

Giv dit hjem et nordisk look med plankebord og planter  

Det nordiske look er blevet en populær indretningsstil og toner ofte frem i diverse boligblade og indretningsprogrammer. Stilen er kendt for sine nedtonende farver, minimalisme og naturmaterialer. Trænger dit hjem til en make-over, så bør du helt sikkert overveje den nordiske stil. Den sørger nemlig for et hjem, der både udstråler elegance og hjemlig hygge.  

Natur, natur, natur 

Det vigtigste kendetegn ved det nordiske look er naturen. Det er naturens farvepalette, der dikterer hvilke farver, der må gøre sig gældende i rummet. Derudover er der fokus på at bruge naturens materialer, for eksempel træmøbler. Plankeborde er ideelle at bringe ind i et hjem præget af det nordiske look. Plankeborde udstråler et råt, naturligt look, som passer perfekt ind. 

På https://traefolk.dk/kategori/plankebord/ kan du designe dit eget plankebord, så det passer ind i dit rum. Du skal blandt andet vælge hvilken oliering, som du ønsker. I forhold til den nordiske stil er det ofte lyst eller ubehandlet træ, der præger indretningen. Dermed er det oplagt at vælge en natur olie på valnøddetræ eller lys olie på egetræ, da disse netop dyrker lige præcis dette look. En ide kan dog også være at udvælge dit plankebord som det første, og derefter indrette resten af rummet ud fra bordet. Plankeborde kommer nemlig hurtigt til at fungerer som blikfanget i rummet og som det store samlende element.   

En anden måde at bringe naturen ind på er planter. Grønne planter, sukkulenter og kaktusser tilfører rummet en friskhed, og så står den grønne farve godt sammen med for eksempel plankeborde. Du kan også gå efter plantemotiver eller print. Det kan være puder, billeder eller tapet. Det handler om at du får skabt en illusion af natur i dit hjem. Et lammeskindstæppe på gulvet eller på spisebordsstolene vil også passe godt ind. Generelt er det en god ide med pyntepuder og plaider, som tilfører indretningen en blødhed og hygge.  

Minimalisme, kvalitet og lys 

Når du går efter det nordiske look, skal dine farver være afdæmpede. Indretningen skal være lys, hyggelig og funktionel. Kun det mest nødvendige står fremme. Indretningen er ikke præget af meget pynt og overfyldte rum, i stedet er der udvalgt nogle gode kvalitetsmøbler, der får lov til at tage sin plads i rummet. De nordiske lande er kendt for flere gode møbeldesignere, og du kan derfor med rette indrette med nogle af de kendte klassikere.  

Den nordiske indretning har fokus på lys. De nordiske lande kan nemlig være ramt af nogle mørke måneder, og derfor stiler den nordiske indretning efter at være en kontrast til dette. Derfor er væggene hvide, og det naturlige lys er tænkt ind i alle rum.  

For at skabe en afveksling og kontrast i din indretning, kan du også overveje at bringe materialer som rustikt stentøj, guld, sølv og kobber ind i rummet. Disse lidt kolde materialer står godt til de naturlige materialer og møbler som for eksempel plankeborde. Skal du have et middagsselskab over kan du imponere med stentøjstallerkner og skåle på et råt plankebord, et par grønne planter i baggrunden og en messinglampe, der giver et varmt, hyggeligt lys. Så vil du virkelig have ramt essensen af det nordiske look.