fiskestang
Posted By admin Posted On

Overkom hverdagens stress og jag med en fiskestang i hånden

Et stort antal danskere sygemelder sig årligt med symptomer på stress. Det kan være meget alvorligt, og stress er en sygdom, som følger nogen mennesker livet igennem.

Derfor er det vigtigt at finde steder, rum og aktiviteter, som får dig til at slappe af. Det kan give dig et frirum i hverdagen, hvor der er plads til at lave lige præcis det, som får dig til at glemme tiden.

Uanset om man allerede er nedlagt af stress eller ønsker at forebygge stress, så er det vigtigt at fokuserer på disse ting. For flere og flere mennesker er fiskeriet svaret på denne problemstilling.

En god fiskestang er vejen til mange store oplevelser i naturen. Det handler blot om at vide, hvor man skal tage hen.   

Tag ud til kysten

Selvom vi i Danmark er begrænset af et forholdsvist lille areal, og et landbrug som i vid udstrækning har fået lov til at brede sig fuldstændig uhæmmet, så er der faktisk mange store naturoplevelse at komme efter. Både til lands og til vands.

Vi er først og fremmest velsignet med en lang kyststrækning, hvis offentlige tilgængelighed er er en grundlovssikret ret for alle danskere. Derfor er du som dansker aldrig langt fra et fiskevand, hvor du med kun det statslige fisketegn i baglommen kan få lov til at udfolde dine lystfiskerdrømme.

Med den rigtige påklædning og en god fiskestang under armen er der langs de danske kyster mange spændende typer af fiskeri at opleve. Havene byder på et stort udvalg af forskellige fisk, og mange af dem kan fanges fra land. Nogen ved stenrev og tangskov langs kysten, mens andre er bedre tilpasset det dybere vand omkring moler og havne.

Så uanset om du er interesseret i at fange lækre stegetorsk, sultne rødspætter eller store flokke af sild og makrel, så er der gode muligheder langs de danske kyster og havne.

fiskestang

Søg ind i landet

Selvom kysten for mange fiskere er det mest åbenlyse valg, når der skal findes ny fiskeplads, så er det bestemt værd at overveje de danske søer og vandløb.

Søfiskeriet efter aborre og gedder er blandt de mest intense og action-fyldte aktiviteter, når det kommer til fiskeriet herhjemme. Selvom de ikke er lige så velansete som andre kendte sportsfisk, så skal man ikke tage fejl af disse glubske rovfisk. Både aborren og især gedden kan blive ganske store fisk, og de kaster sig gerne over kunstagn på størrelse med dem selv. Der findes næppe nogen bedre følelse, end når en stor gedde beslutsomt bidder på krogen.

Husk at vælge en fiskestang som passer til lejligheden. Selvom det skal være kraftigt grej, så er det sjovere at fange en stor fisk på en lidt mindre fiskestang. Så kan man for alvor mærke, hvad det er, man er oppe imod, og hver gang fisken beslutter sig for at kæmpe imod, kan du tydeligt føle det i stangen.

Uanset om du vælger salt eller ferskvandsfiskeriet, er der store oplevelser at komme efter. For en del mennesker kan det tilmed virke afslappende og afstressende.