moms i England
Posted By admin Posted On

Momsregler i England efter Brexit

Synes du også, det er rimelig svært at finde hoved og hale i de engelske momsregler, nu hvor de er gået ud af EU? Så er du bestemt ikke alene. Det kan nemlig være rigtig forvirrende at finde rundt i det med moms i England.  

I artiklen her giver vi dig et godt overblik, så du kan være tryg, når du handler med England efter Brexit. Du kan også læse meget mere om moms i England på denne hjemmeside, så du er helt med. Det er slet ikke så svært, som det lyder. 

Hvad er det egentlig, der er sket? 

Ja, hvad er det egentligt, der er sket efter Brexit? England valgte at forlade EU pr. den 1. januar 2021, og nu betragtes hele UK som et tredjeland i forhold til EU. Brexit medfører samtidig en masse ændringer, når det gælder håndteringen af moms og told mellem England og EU. Det er blandt andet indenfor e-handel.  

Når en dansk virksomhed skal sælge varer til en britisk virksomhed, gælder der nemlig nye regler indenfor moms til England. Nu skal vareforsendelsens værdi være under 135 euro, og det påvirker også, hvor varen befinder sig, da netop dette kan påvirke både fakturering og opkrævningen af moms. Vedrørende e-handel handler det også om, hvorvidt handlen foregår via en webshop eller en onlinemarkedsplads. 

Dansk virksomhed til britiske forbrugere 

Hvad betyder alt dette så for dig, som er en dansk virksomhed, der sælger til England og derved de britiske forbrugere? Når det gælder et varesalg fra Danmark til de britiske forbrugere, skal der opkræves moms i England på salgstidspunktet for alle sendinger, som har en værdi optil 135 euro. Altså skal du som dansk webshop: registrere moms i England, fakturere moms i England på salgstidspunktet og sikre dig, at import af varer ved britisk grænse og levere DDP. Dette gælder altså for en dansk webshop, og det er faktisk lovpligtigt. Så der er desværre ingen vej udenom.  

Samtidig bortfalder minimumsgrænsen på 15 euro helt, og derfor vil alle vare skulle indfortoldes ved deres ankomst til den britiske grænse. Husk dog at varer med en værdi på under 135 euro er toldfrie, og denne grænseværdi udgøres kun af varens værdi. Altså dækker reglen ikke varer, som bliver solgt punktafgiftspligtige. Den nye frihandels- og samarbejdsaftale, som er kommet mellem England og Europa, skal sikre en toldfri passage med varer, som har oprindelse i enten EU eller UK. Dog skal virksomheden kunne dokumentere oprindelsen for varen. 

Britisk virksomhed til Danmark? 

Hvad så, hvis jeg er en britisk virksomhed, som gerne vil sælge og sende til Danmark? Så er det heldigvis rigtig nemt. En given vare fra Danmark eller et andet land med oprindelse i EU, kan opnå toldfritagelse ved import til England, når varen har oprindelse i EU og / eller UK. Det samme forhold gælder nemlig for dig som britisk virksomhed, hvis du gerne vil sende varer til Danmark eller et andet land i EU. Så det er faktisk slet ikke så svært. Hvis du stadig er i tvivl, kan du altid kontakte virksomheden linket i toppen af artiklen og få hjælp.