seng
Posted By admin Posted On

Vælg den helt rigtige seng og optimer din søvn

Din nattesøvn er altafgørende for dit mentale såvel som fysiske helbred. Hvis du ikke får nok søvn, har din hjerne ikke kunnet restituere og gennemarbejde alle de indtryk, den har fået i løbet af dagen, og sørget for, at forbindelsen mellem hjernecellerne fungerer optimalt. Din hukommelse vil derfor være dårligere, og du vil opleve en nedsat reaktionshastighed, koncentrationsevne og kreativitet. Dit immunforsvar vil blive svækket, og du vil måske tage på i vægt. Der kan være mange grunde til søvnmangel, og løsningen på problemet er ligeledes mangefacetteret, men en ting har du med sikkerhed brug for: en god seng.

Den helt rigtige madras

At vælge den helt rigtige madras er ikke så ligetil, som man skulle tro. Alle kroppe er forskellige, og derfor vil dit valg af madras også være unikt for dig. Din vægt og højde har indflydelse på, hvilken madras du skal vælge, for at få den helt rigtige støtte. Derudover kan du have personlige præferencer, der spiller ind på dit valg af madras. Nogle mennesker foretrækker at ligge på en blød madras, mens andre foretrækker at ligge på en madras, der er mere fast. Hvis du er i tvivl, kan du altid få hjælp af en sengeforhandler.

seng

Den helt rigtige seng

Udover den rigtige madras er der også forskellige senge at vælge imellem. Du kan for eksempel vælge at anskaffe dig en elevationsseng. Fordelen er, at du selv kan tilpasse sengen og dermed opnå den bedste komfort. Du kan justere madrassens hårdhed, og du kan køre hovedenden op og ned, til du ligger komfortabelt. Du kan også vælge en kontinentalseng. Denne er udstyret med en stor madras, så der ikke er en sprække i midten. Det betyder, at du kan sove i midten og stadig ligge behageligt med den helt rigtige støtte fra madrassen. Hvis du hverken har råd til en elevationsseng eller en kontinentalseng, kan en boxmadras være den rigtig løsning for dig. Her kan du vælge mellem en hård, mellemhård eller blød madras, alt efter hvad du foretrækker. Siden boxmadrassen er en billigere løsning end elevationssengen, kan det være et udmærket valg. Du vil ikke kunne justere det ligesom ved elevationssengen, men hvis du ved, at du eksempelvis foretrækker at sove på en mellemhård madras, har du måske ikke behov for at anskaffe dig en elevationsseng.

Hold stress og bekymringer væk fra soveværelset

Selvom du har anskaffet dig den rigtige seng med den rigtige madras, og du dermed har gjort alt for at give dig selv den bedst mulige nattesøvn, kan du stadig have besvær med at sove om natten. En seng kan kun få dig til at ligge så behageligt som muligt med den støtte din krop behøver. Resten må du selv klare. Sørg for at holde stress og bekymringer væk fra soveværelset. Lad skærmene blive væk, det gælder din telefon såvel som Tv-skærme og tablet, og lad bekymringerne vente udenfor soveværelsesdøren. Så kan du bedre falde i søvn og dermed nyde godt af din komfortable, støttende seng.