kostume butik
Posted By admin Posted On

Skal du holde stor fest i år, så besøg en kostumebutik inden festen

Der er ikke noget folk elsker mere en temafester og kostumefester, hvor man for en aften får lov at spille en rolle, klæde sig ud som den største helt man kan forestille sig, eller simulere en tidsperiode der for længst er væk.

Det kan være I skal tage tidsmaskinen tilbage til 50’erne, 60’erne eller 70’erne, eller måske servere en gang øl og lege oktoberfest, for ikke at tale om at I kan lave en Hawaiifest.

Og det er ikke bare udklædningen der betyder noget, også den måde festlokalet ser ud på gør en stor forskel, derfor er det også vigtigt at skabe de rigtige rammer så de passer til den udklædning I har valgt.

Det kan være en stor opgave at skulle klare det hele fra bunden selv, derfor er det en god idé at opsøge en kostume butik, der er i stand til at hjælpe dig med alt det praktiske, også uden at det behøver koste en formue. En kostumebutik før være dit første stop på vejen mod en sjov fest.

kostume butik

Kostumefester er ikke kun for børn, men de kan også sagtens være med

Hvorfor klæder vi os egentlig ud? Jamen det er i virkeligheden et gammelt ritual, der stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor der blev afholdt store banketter og baller hvor folk kom bag en maske, og på den måde kunne optræde ukendt over for hinanden.

Det kunne give noget bizarre forviklinger og pinlige optrin, specielt hvis folk ikke kunne kende hinanden mens de var påvirkede, men det var en tendens der er fortsat helt op i vore dage.

Specielt det sydlige Europa var gode til den slags fester, hvor der blev givet ekstra gas op gennem den sene middelalder og helt op til 1700-tallet, hvorefter festen og udklædningen blev mere folkelig.

Vi dyrker det stadig i en form for organiseret fest, tænk bare på fastelavn og halloween, hvor det dog mestendels er ungerne der tager fat i at klæde sig ud.

Du kan normalt vælge mellem at købe og leje et kostume hos en kostumebutik

Når du skal til fest kan det være en god idé at tage stilling til om du vil beholde et kostume, eller levere det tilbage efter festen, i og med at du normalt kan vælge kun at leje dig frem, hvor det at leje koster en smule mindre end at købe kostumet.

Der skal du dog huske, at hvis du lejer kostumet, og kommer til at lave skader på det, så kan der godt være nogle forhold der gør at du alligevel kommer til at betale for det.

Samtidig kan du ved køb beholde kostumet, og på den måde genbruge det i andre sammenhænge, fordi det med fester har det med at gentage sig, og hvorfor ikke være beredt.

Der er kostumer der er målrettet både mænd og kvinder til den samme type fest, som kan være en oktoberfest hvor mændene kan vælge lederhosen, og kvinderne en rigtig dirndl-kjole, så I virkelig kan leve jer ind i rollen, så skal I bare huske selv at lære at synge på tysk og danse som de gør i München.